Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in
Oppskrift


Du trenger

Til 4 personer

 

4 stk makrell

2 sitroner

1 bunt rosmarin

1 bunt timian

1 bunt urter eller ramsløk

Kokte poteter med skall

1 bunt vårløk

1 beger småtomat

1 bunt bladpersille

1 bunt reddik

En liten rabarbra-stilk

0,5 dl eplesidereddik

0,5 dl kaldpresset olivenolje

Salt

Slik gjør du

Makrell:

Rens makrellen for innmat og gjeller. Fyll fisken med urter, salt og sitron. “Sy igjen” buken med en rosmarinkvist eller hyssing. Skjær et par snitt i filletene der fisken er tykkest, og legg demden varme siden på grillen. Når makrellen slipper grillrista, snur du den. Fisken skal ha ca. 2-3 min på hver side, før du legger den over på den kalde siden av grillen, og setter på lokket. La makrellen hvile i 5-7 min.

 

Potetsalat:

Grill potetene til de er sorte på utsiden. Kutt alle ingrediensene og bland sammen med olje, eddik og salt. Server med finsnittede urter og topp med olje. Har du spiselige blomster rundt deg så plukk noen å strø over.