Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in
Oppskrift


Du trenger

1 nett blåskjell
2 dl eplejuice
½ fennikel
1 stk sjalottløk
2 dl fløte
Sitron
Salt
50 g revet parmesan
50 g panco/brødkrum
Gressløk

Slik gjør du
  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Rens blåskjellene
  3. Kutt fennikel og løk i skiver
  4. Varm opp en vid kjele, ha i skjell, løk, fennikel og eplejuice. La koke under lokk i ca. 3 minutter, eller til skjellene har åpnet seg
  5. Sil av kraften i en ny kjele, tilsett fløte og kok ned til halvparten. Smak til med sitronsaft og salt
  6. Rens blåskjellene og ta vare på skjellet med kjøttet i. Legg dem utover et brett
  7. Bland sammen parmesan og brødkrum, og fordel over blåskjellene
  8. Gratiner i ovnen i ca. 3 minutter
  9. Ha finhakket gressløk over før servering, og server med blåskjellsaus
Info