Oppskrift
Du trenger
1 nett blåskjell
2 dl eplejuice
½ fennikel
1 stk sjalottløk
2 dl fløte
Sitron
Salt
50 g revet parmesan
50 g panco/brødkrum
Gressløk
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 grader
- Rens blåskjellene
- Kutt fennikel og løk i skiver
- Varm opp en vid kjele, ha i skjell, løk, fennikel og eplejuice. La koke under lokk i ca. 3 minutter, eller til skjellene har åpnet seg
- Sil av kraften i en ny kjele, tilsett fløte og kok ned til halvparten. Smak til med sitronsaft og salt
- Rens blåskjellene og ta vare på skjellet med kjøttet i. Legg dem utover et brett
- Bland sammen parmesan og brødkrum, og fordel over blåskjellene
- Gratiner i ovnen i ca. 3 minutter
- Ha finhakket gressløk over før servering, og server med blåskjellsaus
Info