Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in
Oppskrift
Om sommeren får du fersk makrell av ypperste kvalitet. Makrellen er smaksrik og har et høyt fettinnhold, noe som gjør den veldig anvendelig. Fisken kan både stekes og kokes, grilles og graves. Den kan også friteres. Slik går du frem for å lage deilig fritert makrell med remulade.  

Du trenger
  • 2 stk medium makrell som filet, uten bein
  • 2 ss tørket sukkertare
  • 5 dl panko eller brødsmuler
  • 4 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1 liter solsikke olje

Remulade

  • 3 ss seterrømme
  • 3 ss majones
  • 1 ss finhakket kapers
  • 1 ss hakket sylteagurk
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 bunt persille
  • 1 ss grov sennep eller hotsauce
Slik gjør du

 

  1. Del fisken i ønsket størrelse.
  2. Sett deretter frem tre vide skåler: En med hvetemel, en med de sammenvispede eggene, og en med panko eller brødsmuler som du har tilsatt litt tørket tang i.
  3. Vend fiskebitene først i melet, før du dypper dem i eggene og til slutt dekker dem med panko.
  4. Varm opp solsikkeoljen til høy temperatur i en kjele, og friter fisken til den er gyllen og sprø.
  5. Server den friterte fisken med remulade og en frisk sommersalat.

Remulade

  1. Rør sammen seterrømme, majones og sennep.
  2. Ha i sylteagurk, kapers, sjalottløk, hvitløk og persille, og bland godt.

Se vår YouTube-kanal for tips til tilberedning av sjømat: https://www.youtube.com/smakavkysten Videoene er laget i samarbeid med 3 i uka og Råfisklaget.

Info