

Oppskriften er beregnet til fire personer
Hyse ceviche
400 g hysefilet uten skinn og bein
3 stk lime
½ stk rød chili
Salt
Avocadokrem
2 stk avocado
1 stk lime
2 ss finhakket koriander
Salt
Tilbehør
100 g gode norske cherrytomater
1 stk rød chili
1 stk grønn chili
Koriander
- Ha avocado kjøttet i en blender og tilsett koriander, limesaft og salt. Miks sammen til en glatt krem.
- Kutt tomater i små biter eller ringer. Snitt chili tynt og bland med tomatene.
- Kutt hyse i fine små terninger og bland sammen med finsnittet chili. Mariner med limesaft i 3-4 minutter før servering. Smak til med salt.
- Server hyse-cevichen som en salat med avocado, tomat, chili og koriander.
Retten kan også serveres som små snacks på puffet fiskeskinn.
For fremgangsmåte for puffet fiskeskinn:
Start med fiskeskinnet før du begynner med cevichen. Det skal tørke i ovnen og tar lengst tid. Skrap skinnet rent for evt kjøttrester og skjell. Skyll godt i kaldt vann. Kok skinnet i 15 sekunder i kokende vann, og legg så skinnet på et stekebrett med bakepapir. Tørk skinnet i ovn på 100 grader til det er sprøtt (ca. 5-6 timer) Brekk skinnet i biter og friter på 200 grader til de puffer og blir sprøtt. Ha på et papir og dryss over litt salt.
Se vår YouTube-kanal for tips til tilberedning av sjømat: https://www.youtube.com/smakavkysten Videoene er laget i samarbeid med 3 i uka og Råfisklaget.