Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in
Oppskrift
Hyse brukes ofte i ´fish and chips´. Kjøttet er hvitt, har en mild smak og er relativt tandert. Hysen må derfor behandles forsiktig for at kvaliteten ikke skal bli redusert. Det gjør den utmerket til marinering i lime. Dette er en sunn rett med varmende smaker.

Du trenger

Oppskriften er beregnet til fire personer

Hyse ceviche

400 g hysefilet uten skinn og bein

3 stk lime

½ stk rød chili

Salt

Avocadokrem

2 stk avocado

1 stk lime

2 ss finhakket koriander

Salt

Tilbehør

100 g gode norske cherrytomater

1 stk rød chili

1 stk grønn chili

Koriander

Slik gjør du
  1. Ha avocado kjøttet i en blender og tilsett koriander, limesaft og salt. Miks sammen til en glatt krem.
  2. Kutt tomater i små biter eller ringer. Snitt chili tynt og bland med tomatene.
  3. Kutt hyse i fine små terninger og bland sammen med finsnittet chili. Mariner med limesaft i 3-4 minutter før servering. Smak til med salt.
  4. Server hyse-cevichen som en salat med avocado, tomat, chili og koriander.

Retten kan også serveres som små snacks på puffet fiskeskinn.

For fremgangsmåte for puffet fiskeskinn:

Start med fiskeskinnet før du begynner med cevichen. Det skal tørke i ovnen og tar lengst tid. Skrap skinnet rent for evt kjøttrester og skjell. Skyll godt i kaldt vann. Kok skinnet i 15 sekunder i kokende vann, og legg så skinnet på et stekebrett med bakepapir. Tørk skinnet i ovn på 100 grader til det er sprøtt (ca. 5-6 timer) Brekk skinnet i biter og friter på 200 grader til de puffer og blir sprøtt. Ha på et papir og dryss over litt salt.

Se vår YouTube-kanal for tips til tilberedning av sjømat: https://www.youtube.com/smakavkysten Videoene er laget i samarbeid med 3 i uka og Råfisklaget.

Info